Curriculum vitae
Ars Poeticám
A Móczár család
Dr. Móczár Istvánné
Dr. Móczár Katalin
Családi fotók
A Móczár rendelő
A minószi Atlantisz - I.
Európa Atlantisza - II.
europaatlantisza.com
Legendák földjén
TV, rádió
50 tipp Atlantisz mellett
The Ring of Minos
Chrissi-sziget kalandtúra
LiLLi.hu könyváruház
Belépés
Bejegyzések megtekintése
Új bejegyzés
Regisztráció
 
A pillanat képei:

   

   Dr. Móczár Istvánné Bánki Zsuzsanna (Győr, 1950. július 19.)

   1950. július 19-én született Győrben. Általános és középiskoláit szülővárosában, Győrben végezte el, 1968-ban érettségizett a Révai Miklós Gimnáziumban. Ezt követően a Pécsi Tanárképző Főiskolára nyert felvételt, ahol orosz-történelem szakos tanárként végzett. Ott ismerkedett meg a medikus Móczár Istvánnal, akivel 1970-ben kötöttek házasságot. 1974-ben megszületett lányuk, Katalin. Még abban az évben Maglód-nyaralóra költöztek, ahol férje körzeti orvosként kezdte el pályafutását.

   A Nyaralói Iskolában kialakult pedagógushiány miatt Sereg Gyula igazgató kérésére 1975-ben - a gyest-t megszakítva - beállt tanítani. Gyakorlatilag - azóta - folyamatosan dolgozott pedagógusként Maglódon, 1979-től a Központi Iskolában. 1988-ban, miután az intézet vezetője váratlanul külföldre távozott, Zsuzsát megválasztották a Központi Iskola igazgatójának. Ezt a beosztást 6 éven keresztül töltötte be, majd újra a katedrát választotta. 1998-ban szerezte meg második diplomáját, a Budapesti Műszaki Egyetem Pedagógiai Tanszékén közoktatási vezetői szakon.

   2007 nyarán nyugdíjba ment, de az iskolájával a kapcsolat továbbra is megmaradt, mert óraadó tanárként dolgozott. 2009 szeptemberétől nyugállományba vonult, és "főállású nagymama" lett. A nagymama szerepkör közel áll a szívéhez.

Maglód, 2009. december